SMS.se

söndag 25 mars 2007

Zlatan.

Är det någonting jag kan bli riktigt jävla trött på, så är det journalisters "tycka-synd-om-sig-själva"-mentalitet.
Ta bara t.ex. den här krönikan från aftonbladet.
Den handlar i princip om hur omogen Zlatan är som inte berättar varför han bojkottat landslaget, och hur synd det är om alla journalister som känner sig dåligt behandlade.

1) "Stackars Zlatan. Vad jobbigt det måste vara. Att vara i sitt livs form. Att briljera och dominera på landslagets träningar. Att vara stjärna i Inter".
Stackars Jennifer. Vad jobbigt det måste vara. Att få betalt för att sitta med på en presskonferans med Zlatan. Stackars, stackars Jennifer.

2) "Så synd också att hans tystnad ger alla pinsamma rasister och onyanserade Zlatan-belackare ny ved till hatbrasan."
Japp. Självklart är det Zlatans eget fel att de får ved till brasan. Ungefär som att lättklädda tjejer ger ved till våldtäktsmännens brasor, och därmed också får skylla sig själva. Eller?

3) " Ingen mogen person med respekt för sina medmänniskor säger med innerlig känsla: – Sen har jag sluppit träffa er. "
- Tror hon att det är Henke som snackar eller? Är det första gången Zlatan säger någonting med glimten i ögat?
- Och varför skulle Zlatan ha respekt för journalisterna? För att de sprider lögner om honom? Eller att de sprider ut hans hemadress? Eller kanske för alla paparazzibilder på hans familj?

4) "I blågul tröja med landslagets emblem satt Sveriges största fixstjärna och var oförskämd mot ett 30-tal av landets främsta sportjournalister. "
Så att Zlatan får inte tycka att han är en av världens bästa spelare, då är han en diva. Däremot kan journalisterna sitta och vara självgoda och säga att de är sveriges främsta sportjournalister, det är en helt annan sak.

5) "Däremot borde Zlatan ha svarat vettigt på ett antal högst relevanta frågor. Det var inte för mycket begärt - det var hans plikt. Alla hans lagkamrater i rummet intill klarade av det. Det ingår i jobbet som landslagsspelare."
Och här har jag suttit och trott att man deltog i landslaget för att vinna matcher. Dumma, dumma mig.
Zlatan behöver inte journalisterna, det är journalisterna som behöver Zlatan. Något för Jennifer och co att tänka på måntro?

6) Exakt vad skulle Zlatan ha svarat på frågan?
"Jag och Lasse är bästa vänner" - Då hade han blivit utpekad som en lögnare.
"Jag tycker att jag blev totalt jävla felaktigt behandlad, jag tycker varken om er, Lasse eller de andra i landslaget" - Skulle inte tro det va?
Vara helt tyst och hålla det internt? - Nejdå, då är han omogen.

7) Aftonbladet hade igår en omröstning om huruvida Zlatan gjorde rätt eller fel. 90% tyckte han gjorde rätt. Vad gör aftonbladet då? Jo, de tar bort omröstningen och publicerar en krönika om hur synd det är om alla människor som "blivit besvikna"

Och slutligen, utan att man behöver ta ställning, är det verkligen så jävla svårt att lista ut varför Zlatan bojkottade landslage? Herre-jävla-gud alltså!

Och nu när ni har läst igenom Jennifer Wegerups krönika om hur hemsk Zlatan är som inte svarade på några frågor, läs gärna genom expressens artikel, där de publicerar hela presskonferansen. Var han verkligen så jävla hemsk?

--------------------

Till sist: Lita aldrig på någon norr om Hallandsåsen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Wegerup är ett våp utan motstycke i svensk journalism

Josséfin sa...

Därmed skickade jag iväg en besvikelse och relativt känsloladdat mail till Jennifer... blir såååå arg på dessa människor som inte kan acceptera Zlatan som han är. och det här fick jag till svar.

"Hej Josefin,
vi har inget emot Zlatan. Två dagar tidigare hyllade jag honom i en krönika, liksom för tre veckor sen.
Han får mängder av positiv publicitet hela tiden.
Men vi är ingen supportertidning. När kritiken är berättigad får han kritik.

mvh, Jennifer"