SMS.se

torsdag 8 mars 2007

Sverigedemokraterna slår till igen!

I en intervju i dagens kvällsposten hävdar Mattias Karlsson, han som leder Sverigedemokraternas arbete med deras nya invandringspolitik, att Zlatan inte är svensk.
Bl.a. använder han argumentet "Att han av rent personliga skäl har vägrat att spela i det svenska landslaget". Antar att Pär Zetterberg inte heller är svensk då? Marcus Lantz? Och så kan vi hålla på i all oändlighet ungefär...

Mattias Karlsson säger även att Zlatan "har en attityd som på många sätt inte känns svensk, han har ett kroppsspråk och ett språk i allmänhet som inte jag uppfattar som direkt svenskt". Min första tanke är att den stackaren förmodligen hört en intervju med Zlatan på italienska, och trott att Zlatan bara bröt väldigt kraftigt...

"Betyder det här att man inte ska få ha dubbelt medborgarskap längre?
- Ja, det betyder det. Om man spetsar till det kan det ju uppstå jobbiga situationer med en person som har dubbla lojaliteter. I en avgörande match med två länder där man känner starkt för båda kan det uppstå tvivel hos åskådare och andra huruvida man gör sitt bästa."
Jaja, men det låter ju som ett rimligt argument.

Sen kan man ju fråga sig vad för slags nationalitet Zlatan bör ha då?
Han är väl knappast mer bosnisk än han är svensk i alla fall?! Eller Bosniens "nationalitetskänsla" är mindre värd och/eller mindre viktig än Sveriges? Eller borde "såna som Zlatan" bli nationslösa kanske?

Men man kan inte bara se det komiska i intervjun, man måste även se det som är skrämmande och tragiskt i hela grejen. Det sjuka är att tämligen länge, och i viss mån fortfarande, så får sådana här saker sägas oemotsagda, och lite i skymundan. Kanske dags för de stora partierna att bjuda in till debatt någon gång? Det finns mycket sjukt i det partiet.

Och till alla som "försvarar" Sd; hur många av partiets ledande personer kan ha främlingsfientliga tankar utan att det gör partiet till ett främlingsfientligt parti?

--------------------

Simpsons måste vara bland det bästa på TV överhuvudtaget....

--------------------

Maskerad på lördag. Ska bli riktigt kul.

--------------------

Nej nu måste jag plugga fysik.

--------------------

Till sist: Lita aldrig på någon norr om Hallandsåsen

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni har alltid maskerader där neråt sverige!